L’ordenació urbanística suposa temps. L’actual equip de govern de Calp (PP i Ciutadans) es va trobar, a l’inici de la legislatura, amb un degoteig de projectes de torres d’apartaments de més i més altures. Semblava una carrera per tocar el cel. Els veïns es tiraven les mans al cap. En les poques parcel·les que quedaven lliures en l’hiperurbanitzat litoral de Calp, anaven a construir-se moles que sobreeixien en l’skyline.

El regidor d’Urbanisme, Juan Manuel del Pino, va anunciar aleshores que s’impulsaria la modificació puntual D-14 del PGOU per a modificar els paràmetres d’edificabilitat als sectors de Morelló, Ifac, la Fossa (litoral) i el Saladar. Van començar els tràmits. Fa dos anys, el ple va donar llum verda a l’informe ambiental i estratègic.

Ara, aquesta modificació puntual, que evita els “edificis pantalla”, eixirà per segona vegada a exposició pública. També s’ha de realitzar una segona avaluació ambiental. “D’ací a molt poc de temps la portarem al ple i l’aprovarem definitivament”, va anunciar ahir el regidor d’Urbanisme.

Els projectes que es van presentar al principi de legislatura arribaven a les 30 altures i les sobrepassaven. Ara, el sostre està en 18. “Evitem distorsions en el paisatge urbà i que apareguen torres excessivament altes. Però no reduïm els drets edificatoris dels propietaris”, va precisar del Pino.