La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha visitat aquest matí la carpa d’Orange i Levante-EMV en la qual s’ofereix l’experiència de realitat augmentada desenvolupada amb la tecnologia 5G i aplicada al turisme. La presentació del pilot, emmarcat en el Pla nacional 5G, ha tingut lloc a la Marina de València.

Maroto ha destacat que es tracta d’un “projecte molt interessant, ja que els continguts ajuden el turista a entendre un poc millor la història del lloc que està visitant”. A més, ha recalcat la importància que s’haja dut a terme a València, “una ciutat referent en el turisme i amb una gran història”.

“Estem treballant a millorar el model turístic i, per a això, la tecnologia és fonamental”, ha declarat la ministra, que ha afegit que “incorporar la digitalització en el nostre model turístic és una cosa que està en l’agenda del Govern i aquest projecte de 5G i turisme permet que la tecnologia afija valor a l’experiència”.

En la visita han participat la directora general de Relacions Institucionals, Regulació, Comunicació Externa, Fundació i RSC d’Orange, Luz Usamentiaga; el business manager IOT, Andrés Ferrando; el director d’Empreses d’Orange España, Sergio Riolobos; la directora de Levante-EMV, Lydia del Canto; els regidors de Turisme i Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament de València, Emiliano García i Pilar Bernabé, respectivament, i el consultor d’Innovació del projecte desenvolupat per Visyon, Emili Blanque, que ha sigut l’encarregat de fer les explicacions tècniques a la ministra.