Compromís reclama a FGV restablir les freqüències de metro a Torrent, Picanya i Paiporta. Els grups municipals de Compromís en aquestes localitats també demanen que Metrovalencia torne a oferir el servei de metro nocturn i la inclusió dels pobles en la zona A del transport metropolità.

Segons van informar des de Compromís, aquesta reducció d’horaris afecta més de 120.000 persones. “En el mateix període de 2020, les freqüències de la línia 1-2, a les 7 h, eren més del doble que ara; i, a les 14 h-15 h, eren el doble. És una vergonya que en lloc d’avançar cap a la promoció del transport públic i la millora del servei, FGV es dedique a marginar els pobles de l’àrea metropolitana”, van expressar des de la coalició.

El portaveu de Compromís a Torrent, Pau Alabajos, va destacar com afecta el minvament de freqüències de la línia 2: “A Torrent Avinguda és especialment cridaner: un dia laborable, com és el divendres, no pots agafar aquesta línia de metro de 14 h a 16 h. Ara, amb les modificacions recents, ha de fer-se obligatòriament transbord entre Torrent i Torrent Avinguda durant aquesta franja”. També ha insistit en una altra de les reivindicacions històriques de Compromís a la comarca, que l’àrea metropolitana passe a formar part de la zona A de metro.

A Picanya, el portaveu del grup municipal, Xavi Rius, ha subratllat com afecta aquesta retallada d’horaris als usuaris: “És molt difícil mantindre les distàncies de seguretat i les mesures contra el coronavirus quan, en lloc d’augmentar les freqüències, les redueixen. Aquesta disminució de freqüències ens afecta especialment a tota l’àrea metropolitana, on, a més, també paguem més car el bitllet”.

Isabel Martín, portaveu de Compromís a Paiporta, també ha destacat una de les reclamacions que es fan des de la coalició: “No entenem com encara no han tornat a restituir les freqüències nocturnes”. Finalment, Martín ha recordat com afecta l’eliminació d’aquest servei: “Tota la gent que treballa de nit a València o que vol tornar ací després d’haver sopat està obligada a utilitzar el transport privat. Cal que la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat hi done una solució immediata”.