Últim cap de setmana abans de l’anunci de la nova desescalada que va anunciar Ximo Puig dijous passat i que ahir va confirmar la vicepresidenta Mónica Oltra. La Generalitat Valenciana té previst avançar cap a l’obertura després de comprovar que la celebració de les Falles no ha suposat un empitjorament dels indicadors epidemiològics en la pandèmia de coronavirus i que la vacunació ha superat el 90 % de la població diana. Les noves mesures modificaran els aforaments i els horaris d’obertura de restaurants i oci nocturn.

El president de la Generalitat Valenciana ha avançat que a partir de dilluns “hi haurà una nova etapa, amb la vacunació a prop del 90 %, i que la millor aportació a l’economia és tornar a la normalitat”.

Les paraules de Puig apunten cap a la més que probable flexibilització d’horaris i aforaments vigents fins ara en l’oci nocturn i l’hostaleria. El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, va avançar que des de dimarts que ve, 28 de setembre, entraran en vigor nous horaris d’obertura i aforaments en els locals després que la Comissió Interdepartamental flexibilitze les restriccions actuals, en vigor fins al dilluns 27.

Horaris i aforaments vigents per a aquest cap de setmana en bars i restaurants

Fins a l’entrada en vigor de les noves mesures de desescalada, aquest cap de setmana continuaran vigents les mesures que limitaven tant aforaments com horaris d’obertura.

  1. Horari: bars, restaurants i cafeteries han de deixar de servir a partir de les 0.00 hores i a les 0.30 hores han de tancar les portes.
  2. Comensals per taula: a l’interior un màxim de huit persones per taula; a les terrasses es manté en 10 comensals per taula.

Horaris i aforaments per a l’oci nocturn aquest cap de setmana

L’oci nocturn torna sense ball i només fins a les 3 de la matinada. Les últimes consumicions se serviran a les 2.30 hores i es limita l’ús de barres. En concret, l’aforament màxim dels locals d’oci nocturn serà del 50 % a l’interior, només es podrà utilitzar la barra per a la retirada de consumicions, no es permetrà el ball, i l’hora màxima de tancament serà les 3 de la matinada, de manera que l’última consumició es podrà fer les 2.30 hores.