Un centenar de veïns de Marxalenes es va reunir ahir amb diversos agents de la Policia Local de València i de la Policia Nacional per a denunciar la situació que està vivint el barri durant les últimes setmanes.

Veïns de Marxalenes assisteixen a l’assemblea d’ahir a la vesprada. | LEVANTE-EMV

Els veïns van exposar el problema i van reivindicar el malestar per l’augment de botellots, la qual cosa està generant problemes de convivència a més de la impossibilitat de dormir entre els afectats. “Aquesta situació està generant problemes de salut a molts de nosaltres”, reconeixia un d’ells.

Davant del malestar veïnal, els representants de la Policia Nacional van explicar: “La nostra intenció és ajudar els veïns, encara que cal tindre en compte que els recursos són limitats i que hem d’actuar en diverses zones”. “El que s’està vivint en aquest barri no és gens estrany, ja que està ocorrent en altres zones de la ciutat i en altres poblacions espanyoles”, van explicar els agents, que van recalcar que “la relaxació de les mesures ha suposat un augment de la llibertat i, per consegüent, un augment d’aquesta mena de problemes”. No obstant això, van exposar que “hem analitzat les dades respecte a 2019 i són similars”.

Per això, van recordar que “fem el que la llei ens permet i amb els recursos escassos de què disposem” i van afegir que “aquest problema no té una solució estrictament policial, ja que també s’ha de treballar des de l’àmbit educatiu”. En aquest sentit, van exposar que entre gener i abril de 2021 s’han interposat 227 actes de denúncia, les quals pertanyen, “el 57 %, a veïns del barri; el 22 %, de barris pròxims; el 9 %, de la ciutat de València; i la resta, d’altres llocs”. Per la seua banda, els veïns van reclamar que “es precinte la zona en la qual es produeixen els botellots, com és el cas dels entorns de les pistes, on s’aglomeren molts assistents”. L’associació de veïns d’Hondures també va fer una casserolada ahir —com cada dijous durant les últimes setmanes— per a denunciar l’incivisme i el malestar en la zona davant de l’augment de botellots, que s’han incrementat durant les últimes setmanes després del retorn dels universitaris a les aules i, d’altra banda, davant de la falta de mesures per part de les autoritats.