Mario Alberto Kempes torna a València dos anys i mig després. No ho feia des dels actes del centenari del club en 2019. El Matador serà el padrí de la inauguració oficial de la nova casa de les penyes del València CF. L’acte se celebrarà el dimecres 20 d’octubre i està previst que compte amb la presència de la llegenda argentina. L’Agrupació de Penyes Valencianistes (APV) manté des de fa mesos converses amb l’exfutbolista i treballa per tancar definitivament el seu viatge a València en els pròxims dies. Les penyes valencianistes, dolgudes encara per l’expulsió dels baixos de Mestalla el setembre de l’any passat, volen estrenar la nova seu en gran i Kempes és el triat. No hi ha un padrí millor per a ells.

Mario, campió de Copa, Recopa i Supercopa d’Europa amb el València, tornarà a la ciutat enmig de les protestes del valencianisme a la propietat. El Matador s’ha convertit, en els últims anys, en un autèntic símbol de l’oposició a Meriton. Fins i tot des de dins del club. L’argentí va ser acomiadat com a ambaixador internacional del València després de criticar la gestió de Peter Lim en 2016.

Des d’aleshores ha mantingut una línia crítica contra la propietat. Sempre de manera molt activa. Kempes, de fet, va cridar a la mobilització del valencianisme i va secundar, des de la seua casa de Connecticut (Estats Units), la multitudinària marxa cívica contra la gestió de Peter Lim organitzada per Llibertat VCF i la Corba Nord el passat 8 de maig. Mario hi va estar, com ell va assegurar, “present amb el cor”. “Hi haurà una revolució de l’afició del València per a fer-se escoltar per la gent de Meriton, perquè el que estan fent és molt lamentable. Meriton se n’ha d’anar perquè el València siga el que ha de ser sempre, un club que estiga barallant amb els grans”, va comentar Kempes en les xarxes socials de Llibertat VCF.

Desallotjats de Mestalla

El mític ‘10’ donarà la cara per les penyes just un any després que foren expulsades del seu antic local en els baixos de Mestalla. Les penyes van haver de desallotjar la vella seu el setembre de 2020 després de l’ordre dictada pel club. Una eixida dolorosa després de 25 anys de vivències i records. El president, Anil Murthy, va justificar l’expulsió assegurant que el local es destinaria a la Fundació. Un mes després del desallotjament, l’Agrupació presidida per Fede Sagreras va començar a treballar en el seu local nou, que prompte serà presentat en societat. “Tot i que a algú li sabrà greu, l’Agrupació de Penyes Valencianistes no para i, amb un gran esforç, pròximament tindrem operativa la nostra nova casa. Estem amb un poc de tristesa pel que hem hagut deixat arrere, però amb molta il·lusió pel que vindrà. Seguirem al peu del canó fent costat al nostre València i treballant pels penyistes”.

L’estrena de la nova casa de les penyes del València serà una autèntica festa del valencianisme. L’Agrupació, a més d’ultimar la visita de Kempes, té previst convidar altres exjugadors que han fet història en el València, autoritats polítiques i una representació de dos penyistes per cada penya. També es traslladarà una invitació formal al club. A més, l’Agrupació enviarà un comunicat informatiu a totes les penyes explicant tots els detalls de l’acte del 20 d’octubre (19.00 hores) en el moment en què es confirme tot.