El regidor d’Hisenda i portaveu del PSPV, Borja Sanjuán, va explicar ahir que, encara que el govern del Rialto “compta amb majoria per a poder aprovar els comptes, mantindrem converses amb l’oposició per a recollir també les seues propostes i poder-les incorporar”. En aquest sentit, va recordar que en el passat exercici, en plena crisi sanitària i econòmica, Ciutadans es va sumar als pressupostos de 2021. La formació taronja es va abstindre després que Compromís i PSPV hi inclogueren una sèrie de propostes que va pactar Fernando Giner amb l’alcalde i Sanjuán. El regidor d’Hisenda va agrair aquest suport i va manifestar que espera que “es repetisca i que s’hi sume el Partit Popular”.

D’altra banda, Sanjuán va anunciar les bonificacions fiscals per a l’any que ve, que preveuen, entre altres qüestions, introduir una millora en les bonificacions per la creació d’ocupació, amb una nova escala perquè aquelles empreses de la ciutat de València que generen des d’un 5 % de nous llocs de treball indefinits en aquest exercici es beneficien d’una rebaixa en l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE).

Una altra de les novetats d’aquestes ordenances és que ajudaran les empreses culturals, ja que introdueixen una bonificació del 60 % de l’Impost d’Activitats Econòmiques a les activitats que tenen a veure amb els teatres i les sales d’actuacions permanents i musicals, un dels sectors més castigats també per la crisi de la covid-19. Una vegada aprovades aquestes ordenances fiscals, va dir ahir Sanjuán, es posaran en contacte amb els portaveus de l’oposició de Partit Popular i Ciutadans per a abordar els pressupostos. L’objectiu: “eixamplar l’acord entorn d’uns comptes fonamentals per a consolidar la recuperació econòmica”.

El líder de Cs, Fernando Giner, va insistir que la recaptació de l’IBI de naturalesa urbana “ha augmentat en 2 milions en comparació amb el 2020, com també ho ha fet l’IBI d’ús comercial, industrial, d’oci, hostaleria, espectacles i oficines en 850.000 euros”. No obstant això, va criticar que el govern del Rialto no ha situat entre les seues “apostes estrela” el benestar de les famílies i els autònoms “en plena recuperació d’una crisi sanitària i econòmica de dimensions tan grans”.