La Conselleria de Sanitat ha modificat algunes mesures de la desescalada que van entrar en vigor aquest dimarts i que estaran vigents fins al 9 d’octubre a la Comunitat Valenciana, puntualitzant que el ball està permés en l’oci nocturn “sense ús de la pista o similar” i que cal deixar un seient lliure entre cada grup de persones en cinemes, teatres o auditoris.

En una ordre publicada aquest dimecres a la vesprada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), Sanitat matisa dos punts sobre els establiments i les activitats d’oci i entreteniment i hi afegeix un apartat de mesures relatives a cinemes, cinemes d’estiu, teatres, amfiteatres, auditoris, sales multifuncionals, sales d’arts escèniques i circs.

La resolució, signada per la consellera Ana Barceló, justifica els canvis en la necessitat d’“unes certes matisacions” en les mesures sobre celebracions, esdeveniments o concentracions de persones, relatives a establiments d’oci i d’entreteniment per a “aclarir” l’ordenació d’aquests espais.

Desescalada | Les mesures que ha modificat Sanitat

  • En cinemes, teatres i auditoris, si es permet el consum de menjar i beguda en sala, és necessari deixar un seient lliure de distància en la mateixa fila entre persones o grup de persones no convivents. Fora d’aquest supòsit, l’aforament està decretat al 100 %.
  • En l’oci nocturn, si inicialment es va establir una distància d’un mínim d’1,5 metres entre les cadires de diferents taules, la nova ordre es limita a indicar que s’ha d’assegurar “el manteniment de la deguda distància de seguretat” per al consum de begudes i aliments. Es manté l’obligació de portar mascareta quan no s’estiga consumint.
  • També es recalca ara que està permés el ball però “sense ús de la pista de ball i similar”, malgrat que l’ordre de dilluns establia simplement que “sempre en l’espai que s’assigne o en el qual estiga situat cada usuari”, cosa que es manté, igual que l’obligació de la mascareta i de guardar la distància.
  • Un altre dels canvis afecta les mesures relatives a celebracions, esdeveniments o concentracions de persones. Si dilluns es limitava a establir que han de complir l’horari de la restauració i l’hostaleria, ara inclou que estan obligats a respectar les mateixes condicions que aquests sectors, “incloses les relatives al ball”.

Aforament en esdeveniments esportius

S’hi incorporen, a més, les mesures adoptades pel Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut per als esdeveniments esportius multitudinaris, inclosos els de la Lliga Professional de Futbol i la Lliga de l’Associació de Clubs de Bàsquet (ACB). En concret, l’aforament està decretat ara en el 80 % en espais tancats i en el 100 % en espais oberts, en lloc del 40 i al 60 %, respectivament. Es manté el reforç de la vigilància del compliment de l’obligatorietat de l’ús de mascareta durant la permanència en l’esdeveniment, inclosa l’àrea de lavabos, així com en els moments d’entrada i eixida.