Octubre arribarà amb canvis meteorològics importants després d’un mes de setembre normal respecte de la climatologia habitual, segons Meteored, que preveu una primera meitat de mes marcada per l’arribada de les primeres borrasques atlàntiques, que s’alternaran amb depressions aïllades en nivells alts (DANA) i temperatures per davall dels registres normals; en canvi, el mes acabarà amb termòmetres càlids i oratge més estable.

El meteoròleg de Meteored Samuel Biener explica que octubre sol presentar importants canvis d’oratge i que la primera setmana serà “molt variable”, amb alternança de períodes frescos amb uns altres més estables i càlids. No obstant això, posteriorment, la climatologia serà més estable. De fet, l’expert recorda que octubre és un dels mesos més plujosos de l’any.

Biener destaca, a més, que setembre s’ha desenvolupat “d’una manera habitual”, amb el característic oratge canviant d’aquest mes, que ha deixat zones amb tempestes i pluges intenses, mentre que en altres punts l’estiu s’ha prolongat. De fet, afirma que en el Mediterrani continuen registrant-se nits tropicals, amb mínimes superiors a 20 graus centígrads.