Després d’una setmana molt atrafegada des del punt de vista societari i mediàtic, amb la roda de premsa oferida per Miguel Zorío per a anunciar la presentació d’una oferta formal de compra per les accions del València CF, la propietat de la majoria accionarial ha eixit al pas d’aquesta amb un comunicat que ha publicat en els canals oficials de l’entitat per a transmetre un missatge: Peter Lim no vol vendre.

La postura del màxim accionista no ha canviat, almenys no comunicativament, i manté que no vol desprendre’s del seu paquet d’accions. L’anunci publicat en el portal web del club de Mestalla ahir al matí consta de quatre punts en els quals Meriton desenvolupa la seua postura sobre aquest assumpte en un moment clau en l’àmbit social, a causa dels moviments que s’estan produint, tant d’oposició a la seua gestió, com d’intents de compra i de pressió per part de l’administració pública per a instar el compliment dels compromisos del València.

El primer punt és com segueix: “El València CF no està en venda, ni tan sols una part del paquet accionarial del seu màxim accionista”, explica Meriton, que a l’estiu ja va tancar la porta al fet que el príncep de Johor entrara en la gestió del club amb un percentatge de l’accionariat i que de moment es manté en la seua postura de tancar la porta a un canvi de màxim accionista.

En el segon punt, el comunicat enalteix la figura de Peter Lim i el seu “compromís i implicació” amb el club i posa com a exemple d’això l’ampliació de capital proposada per a ser aprovada en la pròxima junta general d’accionistes (cosa que suposa un tràmit tenint en compte la composició de l’accionariat). Un moviment que ha arribat després de conéixer que el club de Mestalla comptaria amb el límit salarial més baix de tota la Primera Divisió a causa de la situació econòmica en què es troba.

A partir del tercer punt ja entra directament a valorar les manifestacions realitzades per Miguel Zorío en la roda de premsa en la qual va presentar una ofensiva de 368 milions d’euros per a comprar-li el paquet d’accions a Lim, però sense arribar a nomenar, en cap moment, l’empresari valencià, que en la seua compareixença pública va explicar que a Singapur veien “amb bons ulls” l’oferta presentada. Zorío va relatar que tenia aquesta informació perquè li la va proporcionar un amic del magnat singapurés. Això no obstant, en el comunicat, el màxim accionista “desitja aclarir” que desconeix a quin amic en qüestió es refereix l’exvicepresident valencianista en la seua compareixença.

El quart punt, finalment, és una resposta directa a l’oferta de Zorío: “Fins i tot en l’hipotètic cas que aquesta oferta existira, seria rebutjada”. El text no acaba ací, sinó que, a més, explica la motivació del comunicat: “La intenció del màxim accionista amb aquest comunicat és ser clar i transparent davant d’unes afirmacions falses que tenen com a objectiu enganyar el valencianisme i desestabilitzar el club”.