Un baluern ha sobresaltat aquest matí els veïns del carrer Muralla d’Ontinyent. L’enfonsament d’un habitatge antic ha fet saltar les alarmes a primera hora d’aquest dilluns al barri de la Vila, el barri antic de la ciutat. El succés ha deixat a la intempèrie la meitat superior de l’immoble, després de desplomar-se la coberta i tota una planta i arrossegar, a més, bona part de la façana.

Afortunadament, la solsida no ha ocasionat cap dany personal, si bé un vehicle aparcat al costat de la casa ha patit desperfectes a conseqüència de l’impacte dels rebles de la construcció. També l’habitatge contigu s’hi ha vist afectat.

El propietari de la casa esfondrada, que aquest matí es declarava “en xoc” per aquest fet, havia encarregat el projecte de consolidació de l’estructura davant de l’estat ruïnós de l’edificació. L’Ajuntament havia ordenat una actuació per a garantir-ne la seguretat i, fins al moment, la propietat havia apuntalat algunes parts, havia recollit enderrocs i alguna altra xicoteta intervenció. Per sort, en el moment de l’enfonsament, no hi havia ningú treballant en l’immoble.

L’antiguitat de la casa, la deterioració i la falta d’actuacions l’havien convertida en un perill davant del qual el consistori havia emés la corresponent ordre d’execució.