L’alcalde d’Ondara, José Ramiro, va tindre un record molt especial per a les 574 persones que han patit la covid-19 al municipi i per a aquelles que no van poder superar-la, en el seu discurs institucional amb motiu del dia 9 d’Octubre. Els actes del dia dels valencians es van celebrar a la plaça del Convent d’Ondara i van estar precedits per una cercavila amb música tradicional valenciana, amb la Muixeranga de la Marina Alta.

En l’acte institucional, l’alcalde va oferir el seu discurs i, a continuació, es va depositar una corona de llorer en l’escultura de Jaume I que hi ha al claustre interior de l’edifici de l’Ajuntament.

Ramiro va destacar, en la seua intervenció, les mesures que s’han posat en marxa per a eixir de la crisi i aconseguir “la recuperació de camí a una normalitat millorada”. Però també va subratllar els esforços dels equips de vacunació i va reivindicar una sanitat de “qualitat i de gestió pública” per a la comarca.

Va ser aleshores quan es va referir als 574 veïns i veïnes que han superat la covid-19 i, entre ells, a les huit persones que no ho van poder fer i van morir.

Després del discurs de l’alcalde, les Balladores d’Ondara van oferir una mostra de balls, acompanyats per Ondara Colla de Dolçaines i Tabals, i va concloure amb unes “espectaculars figures” que va alçar a la plaça el grup Muixeranga de la Marina Alta. La disparada d’uns trons va tancar el dia dels valencians a Ondara.

En aquests actes van participar els veïns i les veïnes d’Ondara, que van poder gaudir-ne com a públic de nou, després que l’any passat no hi haguera cap mena de celebració.