La Conselleria de Sanitat està estudiant la possibilitat de poder començar a administrar la vacuna de la grip i la tercera dosi de reforç contra la covid-19 el pròxim 25 d’octubre, dues campanyes que aniran en paral·lel.

Així ho ha anunciat, aquest dimecres, la consellera de Sanitat, Ana Barceló, davant dels mitjans durant la visita que ha fet a les obres del nou edifici oncològic de l’Hospital Provincial de Castelló.

Segons ha explicat la titular de Sanitat, de moment, la tercera dosi de reforç contra la covid-19 s’administrarà a majors de 70 anys, encara que ha indicat que en el moment en què el Consell Interterritorial determine que cal anar obrint aquesta franja d’edat, s’aplicarà “de seguida” a través dels centres de salut, “que són els que tenen els registres de les persones que s’han de vacunar de la grip i d’aquelles que es determine que han de ser vacunades amb la tercera dosi de reforç”.

De moment, segons Barceló, no habilitaran espais especials per a l’administració de totes dues vacunes, encara que ha assenyalat que “mai es descarta res”. “Una vegada tinguem la planificació, veurem la manera d’executar-la de la manera més senzilla i més apropiada per al ciutadà”, ha dit.

La consellera ha recordat que l’any passat es van administrar quasi un milió de dosis contra la grip i que enguany es preveu que s’incrementarà aquesta xifra, raó per la qual s’ha fet una compra més gran que la de l’any passat. “Per al reforç amb la tercera dosi, aprofitarem totes les persones que es posen la de la grip”, ha subratllat Barceló, que ha afegit que quedarà la resta de persones majors de 70 anys que no es vulguen vacunar de la grip però que siga necessari administrar-los la tercera dosi de reforç.

La campanya de la grip —ha assenyalat la consellera— anirà molt dirigida al personal sanitari, que ha recordat que l’any passat va tindre una participació “excepcional”, ja que més del 90 % del personal es va vacunar.

Crida

Finalment, Barceló ha fet una crida als joves en la franja d’edat entre els 29 i els 39 anys perquè es vacunen contra la covid, “perquè és un grup d’edat amb molta interacció social i molta mobilitat i que manté encara uns nivells de vacunació —78 %— per davall del que seria desitjable, ja superats per les franges de 12 a 19 i de 19 a 29 anys”. “A més, si en determinats espais es demana el passaport covid, quedaran fora de la possibilitat d’accedir a aquests”, ha conclòs.