Un total de 151 homes han participat, en dos anys, en el programa municipal “Repara” per al foment de les relacions igualitàries. “Repara” és un servei de la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de València, en col·laboració amb la Secretaria General d’Institucions Penitenciàries del Ministeri de l’Interior, que ofereix formació psicosocial i conductual a homes per a corregir els comportaments i les conductes que desemboquen en la violència de gènere.

La regidora d’Igualtat, Lucía Beamud, ha destacat que “‘Repara’ vol ser una eina terapèutica i socioeducativa poderosa que oferisca una teràpia efectiva cap a la reeducació, la rehabilitació i l’assumpció de responsabilitats”. Beamud ha explicat que el programa “vol canviar conductes, actituds i pensaments. Es treballa amb el pensament, les emocions i la conducta, en sessions tant individuals com grupals”.

La regidora ha recordat que el servei funciona des del 24 de setembre de 2019 i “promou el treball amb els homes amb perfil agressor com a mesura de protecció”. Per això, la regidora espera que aquest servei “tinga impacte i rebaixe de manera contundent les actituds que nodreixen la violència de gènere”.

Més d’una tercera part dels participants en el programa estan casats o tenen parella, percentatge semblant al dels homes solters, mentre que la resta són separats, divorciats o es desconeix el seu estat civil. El 27,15 % dels assistents tenen dos fills, el 25,17 % no són pares, el 19,21 % tenen un sol fill i la resta en tenen tres o més.

A més, dos de cada tres participants en el programa han sigut desviats al programa des del Servei de Gestió de Penes i Mesures Alternatives, que gestiona el Ministeri de l’Interior. La resta ha arribat al programa des d’entitats públiques o privades o de manera voluntària per consell d’amics o familiars, entre altres.

El 29,13 % dels assistents té entre 51 i 65 anys, el 28,48 % està entre els 40 i els 50 anys i el 19,20 % està en una forqueta d’edat entre 29 i 39 anys.