El futur de la piscina coberta de Tavernes de la Valldigna sembla que s’aclareix més que mai. Després de deu anys tancada, amb les obres sense acabar i deteriorant-se amb passes de gegant, l’Ajuntament ha tret hui mateix a licitació el projecte per a la finalització dels treballs, cosa que permetrà l’obertura del recinte. El termini per a la presentació de les ofertes finalitza a principis del mes de novembre. Si es tenen en compte els terminis que han de passar mentre s’estudien les ofertes, s’adjudica, l’empresa accepta i presenta la documentació i se signa l’acta de replanteig, es calcula que a principis de l’any que ve podrien arrancar els treballs.

Segons el plec, l’execució de les obres té un termini previst de sis mesos, amb la qual cosa d’ací a un any els veïns i les veïnes de Tavernes podrien estar ja utilitzant la instal·lació.

Estat actual del vas de la piscina

El preu d’eixida de la licitació frega el milió d’euros (991.915 euros) i els treballs se centraran majoritàriament, segons es pot llegir en el projecte, en la finalització de les obres que quedaven pendents, la reposició dels elements danyats pel pas del temps i l’abandó i, una cosa que fins ara mai s’havia assenyalat, a modificar aquelles “obres que estaven mal executades o eren defectuoses”. També hi ha una important inversió dirigida a legalitzar instal·lacions que no compleixen la normativa actual.

Entre les instal·lacions que cal reparar i reposar hi ha les plaques solars, les calderes, l’equipament material, les instal·lacions tèrmiques, la climatització i la instal·lació del sistema contra incendis.

L’alcalde de Tavernes de la Valldigna, Sergi González, va destacar que “iniciar la fase de licitació és un avanç molt important per a fer realitat l’obertura de la piscina coberta municipal com més prompte millor”.