L’alcalde de València, Joan Ribó, ha anunciat, després de la reunió que ha mantingut aquest matí amb el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, i el cap de la Policia per a analitzar i prendre mesures davant del descontrol del botellot de Benimaclet, que es posarà en marxa un pla de xoc que inclou reforçar el dispositiu policial per a evitar i previndre la concentració de persones en el barri, “sense que aquest es convertisca en una batalla campal”.

“Reivindiquem el dret al descans de la gent”, ha afirmat Ribó, que ha puntualitzat que el botellot no és només un problema de Benimaclet, ja que també es produeix en les places del Cedre i Hondures, on també s’ha posat un operatiu que està donant bons resultats.

La Policia Local de València incrementarà en breu els seus efectius amb la incorporació de 50 agents, que es destinaran en part a evitar el botellot a Benimaclet. En concret, a Benimaclet es reforçarà la intervenció de l’UCO amb 30 agents més. Es tracta, ha precisat l’alcalde, de previndre el problema perquè la Policia actue abans que aquest ocórrega, limitant i eliminant al màxim la pràctica del botellot, fins i tot amb el tancament de les zones conflictives. A més, es farà un seguiment setmanal de la situació.

L’Ajuntament, segons ha explicat Ribó, prepara un reglament nou per a combatre el problema del botellot i té pendent la incorporació de 200 agents de policia més amb les oposicions que estan en marxa.

Davant de les queixes ciutadanes, l’Ajuntament ha anunciat que el servei de procediment sancionador crearà una comissió per a agilitar “al màxim” les sancions contra el consum d’alcohol al carrer, per tal que els locals que propicien el botellot siguen multats.

També es buscaran fórmules per a sancionar els estudiants estrangers (Erasmus), perquè, segons ha precisat Ribó, “formen part del problema”. El consistori estudiarà fórmules perquè les sancions arriben a les seues famílies als països d’origen.

“València és una ciutat que sap viure, però també ha de ser una ciutat que deixe dormir els veïns”. “Prendrem totes les mesures necessàries perquè es respecte el dret al descans de tots”, ha insistit l’alcalde.

En la reunió de hui també s’ha parlat dels barris amb problemes en consum de drogues, concretament Orriols i la Malva-rosa. Ribó ha anunciat una pròxima reunió amb la Delegació del Govern en aquest sentit.