Calp serà la seu d’un observatori de ciutats resilients i sostenibles que s’encarregarà de fer el seguiment del compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible i de la reducció de les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle en els municipis.

La creació d’aquest organisme va anunciar-la ahir l’alcaldessa de Calp, Ana Sala, en el marc d’unes jornades organitzades per Aigües de Calp (del grup Global Omnium) sobre les ciutats resilients i sostenibles.

Unes jornades que se celebraran fins demà i en les quals participen nombrosos ponents, entre els quals hi ha alguns dels experts que acudiran a la Cimera Mundial del Clima de Glasgow, com ara la directora de la Fundació Empresa i Clima, Elvira Carles.

El que es pretén en aquestes jornades és abordar les problemàtiques relacionades amb la resiliència al canvi climàtic i l’aportació dels municipis i de les ciutats a la mitigació dels seus efectes a través de la tecnologia.

En el transcurs de la jornada inaugural va participar el president de la Diputació, Carlos Mazón, que va advocar per un equilibri entre “desenvolupament i sostenibilitat” i va subratllar que els municipis és “on es treballa el respecte al medi ambient”. Respecte a l’observatori, Mazón va comentar que ha de ser una “eina per a trencar falsos mites i testimoniar que a la província complim amb el desenvolupament sostenible”.

També hi va acudir la consellera de Transició Ecològica, Mireia Mollà, que va reconéixer que a la Comunitat “queda molt per fer”, ja que les emissions de CO₂ de 2018 a 2019 només es van reduir un 2 %. En aquesta línia va recordar que l’objectiu és reduir-les un 40 % (en 2030), tal com recull la Llei valenciana de canvi climàtic aprovada pel Consell.

La consellera de Transició Ecològica, Mireia Mollà, va acudir a la jornada que es va celebrar ahir a Calp Carlos López