La regidora d’Educació, Maite Ibáñez, proposarà un calendari escolar nou al Consell Escolar de la ciutat, que tindrà lloc aquesta vesprada, perquè finalment el 16 de març de 2022 siga lectiu, és a dir, que hi haja classes. Aquesta opció ha sigut descartada per la Conselleria d’Educació, que ha rebutjat que el curs escolar acabe un dia més tard. Per tant, aquesta vesprada, l’Ajuntament de València proposarà a la comunitat escolar que en Falles hi haja festa els dies 17 i 18 de març, més el 7 de desembre. Aquesta proposta ha de votar-se aquesta vesprada.

Festius a València: la proposta per al calendari escolar nou és que el 16 de març no hi haja classe dins de les Falles de 2022.

“Veu” a afectats de TDAH

D’altra banda, Ibáñez ha comentat que a la sessió del Consell Escolar de hui han sigut convidats els representants de l’Associació de Pares Per a Nens i Adolescents amb Dèficit d’Atenció i Hiperactivitat, per a “donar-los veu i continuar donant visibilitat a les persones afectades de TDAH, a més de sensibilitzar la societat i la comunitat educativa”. Es tracta de la primera vegada que tindran una participació directa en el Consell Escolar Municipal de València.

Ibáñez ha mantingut reunions amb representants d’APNADAH (Associació de Pares Per a Nens i Adolescents amb Dèficit d’Atenció i Hiperactivitat), de l’Associació TDAH, TDAH+16 i l’Associació de Trastorns del Neurodesenvolupament i les seues Comorbiditats (ATANDO&CO), en la qual van abordar les diferents accions que cal dur a terme per a visibilitzar aquest trastorn i continuar reforçant la col·laboració entre associacions i administració.

El 27 d’octubre se celebra a Espanya el Dia Nacional del Trastorn per Dèficit d’Atenció i Hiperactivitat i l’Ajuntament tornarà a sumar-se a aquesta causa amb l’objectiu de continuar donant visibilitat a aquesta mena de disfunció neurobiològica, que afecta un gran nombre de xiquets i xiquetes a tot el món.

El TDAH és un trastorn d’origen neurobiològic que es caracteritza pel dèficit d’atenció, la impulsivitat i/o la hiperactivitat excessiva.

Finalment, la regidora ha transmés “tot el suport de la Regidoria d’Educació al treball per a visibilitzar la situació d’aquestes persones i ajudar les famílies en tot el que necessiten”. Ibáñez ha volgut agrair, a més, el paper de les associacions, les quals està fent “una gran tasca per a donar a conéixer el TDAH i afavorir-ne la difusió, a més de formar professionals, donar suport directe a l’afectat i a la seua família, informar possibles afectats i conscienciar la societat en general”.