Efectius del grup de rescat d’altura (GERA) del Consorci de Bombers van acudir, ahir de vesprada, a la zona de la cova Negra i la Casa de la Llum per a rescatar un exemplar d’àguila pescadora que s’havia quedat atrapada en un tram del riu Albaida a l’altura de Xàtiva. El primer avís va arribar a les 19.42 hores a través del 112. Els especialistes van accedir a una zona de roques en la qual es trobava l’animal i van aconseguir capturar-lo i depositar-lo en una bossa.

Segons les fonts consultades, pel que sembla, l’animal patia hipotèrmia i el rescat es va fer sense problemes: “Els bombers del GERA hi van accedir a través de l’aigua i l’àguila no hi va oferir resistència”, expliquen. Els efectius que van participar en el dispositiu van finalitzar el servei a les 21.27 h. Els agents mediambientals es van fer càrrec de l’animal.

L’exemplar va ser localitzat per uns aficionats a l’ornitologia, que van telefonar al 112 per a mobilitzar els serveis d’emergència. Atés que es tracta d’una zona de difícil accés, del rescat van haver d’encarregar-se els bombers del GERA. L’ocell va quedar finalment a cura dels agents mediambientals, que el traslladaran a un centre de recuperació.