L’associació ecologista En Defensa del Paisatge de Pedralba ha tornat a moure fitxa en l’entramat administratiu, urbanístic i mediambiental en el qual s’ha convertit la construcció de la variant de Pedralba. Ahir van presentar per registre d’entrada en la Conselleria d’Emergència Climàtica una denúncia per a demanar una revisió i possible modificació de la declaració d’impacte ambiental d’aquesta infraestructura, ja que consideren que l’obra no pot dur-se a terme per entrar en col·lisió amb el Pla d’ordenació de recursos naturals del Túria, aprovat fa poc. El traçat per on està previst que discórrega la carretera està catalogada com a àrea objectiu de conservació pel seu valor mediambiental i paisatgístic, per tractar-se de la ribera del Túria. Amb la nova llei i amb una revisió de la DIA, els ecologistes de Pedralba creuen que podria haver-hi una altra oportunitat de frenar aquesta obra.

“Des de l’associació demanarem a Conselleria la modificació de les condicions de la DIA després de l’aprovació del PORN. La Llei 21/2013 i la posterior modificació (Llei 9/2018) preveuen la possibilitat de sol·licitar aquesta modificació tal com s’estableix en l’article 44 del Pla d’ordenació”, va assegurar ahir María Santaolaria, membre de l’associació ecologista.

A més, tal com va assenyalar, han portat al Tribunal Suprem, mitjançant un recurs de cassació, la decisió del Tribunal Superior de Justícia de la C. Valenciana de no prendre mesures cautelars després d’haver interposat un recurs contra les possibles irregularitats en la construcció de la via.