Oportunitat històrica la que afronta aquesta nit l’equip femení del València Basket davant de la seua afició. L’equip dirigit per Rubén Burgos té a l’abast l’ocasió de sumar un tercer títol al palmarés que va estrenar recentment. D’aquesta manera, a l’Eurocopa femenina del curs passat i a la Supercopa LF Endesa d’aquesta campanya, pot afegir hui un títol més, en aquest cas continental, amb la Supercopa femenina. Si ho aconsegueix, a més, serà la primera vegada que ho fa a la Fonteta davant dels seus incondicionals. “Arriba el moment de jugar-nos un títol a casa, davant del nostre públic; és una molt bona oportunitat i un repte d’allò més motivador enfront d’un dels millors equips als quals ens podríem enfrontar i que podem veure ací a la Fonteta”, assegura Burgos. I és que fa l’efecte que l’ajuda de l’afició pot ser una de les grans claus per a poder competir i contrarestar les moltes armes de què disposa el potent UMMC Iekaterinburg.

No en va, es tracta de l’actual campió de l’Eurolliga femenina i compta amb una plantilla repleta d’estreles. Entre elles, la internacional espanyola Alba Torrens i el nou seleccionador nacional, Miguel Méndez. “Tenen un equip d’All-Star, però per descomptat que tenim opcions. A més, seria molt dolent entrar al partit pensant que no és així”, diu Rebecca Allen. “Són un gran equip amb grandíssimes jugadores però també nosaltres ho som i, si juguem juntes, tenim possibilitats de guanyar”, va prosseguir l’ala australiana, amb qui les taronja han guanyat els tres partits que han disputat des que aquesta es va reincorporar a l’equip, procedent de la WNBA.

Al seu cap no hi ha una altra idea que guanyar hui el quart contra un rival que, tot i que compta amb el millor roster d’Europa, arriba a aquesta cita amb baixes significatives. Baixes que de ben segur augmentaran les opcions taronja. “De les seues jugadores de WNBA, algunes arribaran a aquest partit, unes altres encara no; no li falten totes les jugadores però és clar que no tenen el 100 % del seu potencial. Et diria que estan al 80 o 85 %”, admet Burgos. Per contra, l’entrenador valencià disposa de tot l’equip disponible i amb la moral alta.