La vicealcaldessa de València i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha valorat aquest divendres que el València CF es planteja acabar les obres del nou estadi de Mestalla i que, amb la finalització d’aquest projecte, “complisca amb la ciutat, amb els veïns de Benicalap —zona en la qual se situa aquesta infraestructura— i amb els aficionats”.

La responsable municipal ha considerat que aquesta voluntat i la presentació del projecte corresponent han d’anar acompanyades d’“una garantia econòmica” que assegure que “aquesta vegada s’acabarà l’estadi nou”. Ha subratllat que aquesta seria “la màxima prova de confiança”, per part del club de futbol, amb els compromisos que ha de complir.

Gómez s’ha pronunciat així en la roda de premsa que ha oferit amb l’alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa, per a presentar el projecte de millora urbana del carrer Democràcia, preguntada per les accions que el València CF podria estar duent a terme per a reprendre les obres del nou Mestalla amb els diners que rebrà de la Lliga per a infraestructures i per si hi ha marge perquè presente el projecte necessari.

“De projectes n’han presentat molts al llarg d’aquests anys”, ha assenyalat la vicealcaldessa, que ha subratllat que la ciutat “reivindica” la “necessitat d’acabar el nou estadi” i ha insistit en la conveniència de comptar amb una “garantia econòmica” per part del club que assegure la seua intenció d’acabar aquesta infraestructura.

“Per a nosaltres és més important o tan important que es presente un projecte com que es presente una garantia econòmica” que assegure “que, de veritat, aquesta vegada sí que s’acabarà l’estadi”, ha exposat Sandra Gómez. Ha asseverat que aquesta seria “la màxima prova de confiança” que pot donar “la propietat del club a les administracions públiques valencianes” per a demostrar que “aquesta vegada sí que serà veritat”.

Així mateix, ha celebrat que s’aposte per la finalització d’aquestes obres després que des de la propietat del València CF s’haja assenyalat, “en diferents ocasions, que no era prioritari acabar l’estadi”.

Referent a això, la titular de Desenvolupament i Renovació Urbana ha valorat “la pressió” exercida “des de l’administració pública valenciana” perquè, “per fi, el club complisca amb la ciutat, amb els veïns de Benicalap i amb els aficionats” i acabe l’estadi. Gómez ha subratllat la necessitat que això “siga una realitat”.

“AÇÒ ÉS SERIÓS”

“La propietat del club ha vist que açò és seriós i que hi ha una voluntat real per part de l’administració pública valenciana que s’ha d’acabar l’estadi sí o sí”, ha manifestat Gómez. A continuació, ha indicat que s’alegra que els responsables del València CF “s’hagen posat ja les piles” per a començar a treballar i escometre la finalització del nou camp de futbol.

“La nostra voluntat d’aconseguir que el club acabe l’estadi és ferma. És un deute històric que la propietat del club té amb la societat i ha arribat el moment, per l’afició, pels veïns de Benicalap i per tota la ciutat en conjunt, que complisca aquesta promesa”, ha conclòs la vicealcaldessa.