La xifra de negocis de les empreses va augmentar un 18,6 % a l’agost respecte al mateix mes de 2020 i va ampliar en més de sis punts la pujada que es va registrar al juliol, segons l’Índex de xifra de negocis empresarial que ha publicat aquest dilluns l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Amb aquest repunt, les vendes de les empreses encadenen sis mesos consecutius d’alces interanuals, després d’haver passat un any en negatiu per l’impacte de la covid.

Tots els sectors van presentar taxes interanuals positives a l’agost, especialment el subministrament d’energia i aigua, que va elevar les seues vendes un 48,3 %, i els serveis, que van incrementar la seua facturació un 21,8 % respecte al mateix mes de l’any passat. A continuació hi ha la indústria i el comerç, amb repunts interanuals del 17,1 % i del 13,7 %, respectivament.

Corregida d’efectes estacionals i de calendari, la facturació de les empreses es va incrementar un 16,6 % a l’agost, una taxa 2,1 punts superior a la de juliol.

Els repunts més grans en la sèrie corregida van ser també per al subministrament d’energia i aigua (+46,7 %) i els serveis (+21,4 %), seguits de la indústria (+14,1 %) i del comerç (+12,2 %).

Pujada mensual de les vendes

En valors mensuals (agost sobre juliol), la facturació empresarial va créixer un 1,7 %, una taxa huit dècimes superior a la del mes anterior i amb la qual s’encadenen quatre mesos consecutius d’ascensos mensuals.

Tots els sectors analitzats van presentar taxes mensuals positives a l’agost, amb el subministrament d’energia elèctrica al capdavant (+8,4 %), seguit dels serveis (+3,8 %); la indústria, que va elevar les seues vendes un 2,3 %; i el comerç, que les va incrementar un 0,6 %.