El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha afirmat que en el curt termini, el Consell “no pensa” a canviar les mesures actuals que regeixen la prevenció de la pandèmia de coronavirus, encara que ha matisat que estan pendents de les decisions que prenga la Comissió Interterritorial del Ministeri de Sanitat. En aquests moments, ja no hi ha restriccions d’aforaments en hostaleria i oci nocturn, encara que les taules són d’un màxim de 10 comensals. Les noves mesures van entrar en vigor el passat 9 d’octubre, amb motiu de la festivitat de la Comunitat Valenciana.

Així ho ha indicat Puig aquest dilluns en una compareixença a València al costat de la comissària europea de Cohesió i Reformes, Elisa Ferreira. Puig ha admés que hi ha una “tendència a l’alça” en la incidència acumulada (IA) a 14 dies en l’última setmana a la Comunitat Valenciana, Espanya i Europa i ha subratllat que els preocupa la situació de països com el Regne Unit.

No obstant això, Puig no ha respost a la pregunta de quan està prevista la pròxima reunió de la Comissió Interdepartamental de la Generalitat —en què s’actualitzen les mesures i restriccions davant de la pandèmia— i ha afirmat: “En el curt termini, no ens plantegem canviar la situació”.

A més, ha insistit en la necessitat que es vacune el 10 % de la població que encara no ha sigut immunitzada i ha remarcat que s’intensificarà la campanya de vacunació per a la grip i la tercera dosi en persones majors de 70 anys. També ha assenyalat que estan pendents de les decisions de la Interterritorial per a veure com funcionarà el nou calendari de vacunació i si els xiquets seran vacunats.