L’Ajuntament de Vallés ha decretat hui dos dies de dol per la defunció de la regidora de l’equip de govern Amada Gaya Gómez als 53 anys. Les banderes de l’edifici consistorial onejaran a mitja asta en reconeixement a la tasca exercida per la servidora pública.

La sobtada mort de la regidora ha esglaiat els veïns d’aquest xicotet poble de 153 habitants de la Costera. L’alcalde de la localitat, José Javier Sisternes (PSPV), ha lamentat profundament l’imprevist succés i ha assegurat que Gaya portava Vallés al cor i “vivia el càrrec amb una intensitat fora de tota discussió”. “Ens ha deixat una veïna col·laboradora en tot i per a tot, una dona coneixedora com ningú dels veïns, als quals escoltava. Una dona amant de la seua família, a la qual volia a cabassos. Una amiga, una companya per a mi, un gran suport en molts moments, en definitiva una força del nostre projecte a Vallés”, ha manifestat Sisternes.

La regidora va entrar a formar part de l’equip de govern després de les eleccions municipals de 2019. Des d’aleshores gestionava les instal·lacions esportives i la piscina pública de la població, a més de ser la responsable del personal de l’Ajuntament. El seu marit, a més, exerceix com a jutge de pau a Vallés.

Gaya estava molt implicada en la vida diària de la localitat, on havia sigut festera, i col·laborava en totes les activitats que se celebraven. Per a l’alcalde, es tracta d’“una persona insubstituïble”, valenta i de tracte pròxim, que sempre posava “molta il·lusió en tot”. “No esperàvem aquesta notícia”, afirma a Levante-EMV.

La veritat és que el buit que deixa la regidora en l’equip de govern no podrà tornar a ser ocupat, ja que la llista amb la qual el PSPV va concórrer als comicis de fa dos anys i mig únicament estava conformada per quatre persones, les mateixes que ara integren l’executiu. D’aquesta manera, la corporació municipal es queda amb tres regidors socialistes i un del PP. L’alcalde preveu una remodelació de funcions més avant.