La campanya de vacunació contra la grip ha començat aquest matí als centres de salut de la Comunitat Valenciana amb el doble de treball: vacunar també els majors de 70 anys amb la tercera dosi de la vacuna covid-19. Manuela, de 72 i veïna de la plaça de Segòvia a València, ha sigut una de les primeres, aquest matí, a rebre les dues punxades al centre de salut del barri. Assegura que ella es vacuna “religiosament” des dels 65 anys contra la grip i que enguany també es volia posar la dosi de reforç contra la covid. “Jo m’ho pose tot, una en cada braç i no he tingut cap reacció. No li tinc por ni a la grip ni a la covid, però sí respecte, per això em vacune”, ha explicat Manuela, que, amb les dosis posades, deia: “Me’n vaig més tranquil·la a un viatge que tinc a Benidorm la setmana que ve”.

Manuela i la seua amiga Encarna, de 77, són dues de les 90 persones de més de 70 anys citades hui en horari de matí i vesprada al Centre de Salut de la Plaça Segòvia per a rebre les dues vacunes. “Tenim 70 cites més per a posar primeres i segones punxades de covid, ho fem en un altre pis i amb un altre circuit separat”, ha explicat Esperanza Martínez, coordinadora d’Infermeria del CS Plaça Segòvia.

Martínez ha explicat que, des del centre de salut, s’està fent una tasca de captació dels pacients, ja que pocs manegen per exemple l’app per a demanar cita i enguany, en contra del que es va fer en la campanya de la covid, són els pacients els que han de demanar la cita als centres de salut, ja que no s’enviaran SMS amb citació. “Estem cribrant les llistes i telefonant, però són llistes molt àmplies, de 5.000 pacients que compleixen els requisits”, assegura.

El treball és “important”, segons Martínez, ja que, normalment, en les dues primeres setmanes de campanya és quan es vacuna “entre el 50 i el 55 % de tota la població. És la campanya amb més pressió”. A més, enguany, igual que l’any passat, l’objectiu és poder vacunar contra la grip el 75 % de les persones majors de 65 anys, més de 980.000 valencians.

La Conselleria de Sanitat ha adquirit enguany 1.285.000 dosis per a afrontar aquesta atípica campanya de vacunació contra la grip que comença hui amb els majors de 70 anys, que reben també la tercera dosi de la vacuna covid, però també amb les embarassades, les persones en residències i els treballadors sociosanitaris. D’ací a dues setmanes es continuarà amb les persones de 65 a 69 anys, les persones menors de 64 anys de risc i pels serveis essencials, per a donar pas, després, a la població en general.