L’Àrea d’Igualtat de l’Ajuntament de Sagunt ha sigut distingida per la Delegació del Govern amb el Premi Meninas, pel seu compromís amb l’erradicació de la violència de gènere, en les diferents manifestacions d’aquesta, i l’adopció d’estratègies i de projectes per a combatre la violència contra les dones.

“Un reconeixement a l’Àrea d’Igualtat per la gran tasca que du a terme lluitant contra la discriminació, prestant serveis a les dones víctimes de violència de gènere i, en definitiva, donant la cara per crear una societat més justa. Una societat que permeta parlar d’una vegada d’una igualtat real entre homes i dones. Ja en són molts els anys de programes, d’atencions individualitzades, de convenis, de campanyes de divulgació i de sensibilització i de milers d’activitats organitzades per aquestes professionals”, afirmava l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno.

Les raons per les quals l’Ajuntament ha sigut el triat per a rebre aquest premi és la seua contribució a la prevenció i l’erradicació de la violència contra les dones, així com per l’atenció, l’assistència, la protecció i la recuperació de les dones víctimes i dels seus fills i filles en l’àmbit local. També s’ha tingut en compte la realització d’actuacions de formació especialitzada de professionals en matèria d’igualtat entre dones i homes i de les diferents formes de violència contra les dones, i les seues conseqüències, no només entre professionals de l’Ajuntament, sinó també dels d’altres localitats del Camp de Morvedre. Finalment, per la seua tasca de conscienciació i sensibilització del conjunt de la població en matèria d’igualtat i contra la violència masclista.

La delegada del Govern a la Comunitat Valenciana i exalcaldessa de Sagunt, Gloria Calero, presidenta del jurat d’aquests premis, ha donat l’enhorabona a l’alcalde, Darío Moreno, pel reconeixement atorgat, i l’agraïment per la seua “contribució a l’erradicació de les violències contra les dones des de l’àmbit municipal”.