L’autor de Tragicomèdia a Secundària va acudir encaputxat a la presentació del llibre a Cullera per a no revelar la identitat. El treball literari apareix signat per Mateu Lluís Vives, però sembla evident que es tracta d’un pseudònim. La imaginació dels escriptors és cada vegada més inquietant i desconcertant. Dijous passat, amb motiu del Dia de les Llibreries, l’autor es va presentar a la Papereria Inés amb una granota blanca i un passamuntanyes negre.

En àmbits culturals es presumeix que darrere del pseudònim de Mateu Lluís Vives podria haver-hi el cullerà Manel Joan i Arinyó (extrem que sempre ha negat), Voro Vendrell, Emili Crespo, Isidre Crespo o Jeremies Barberá.

En les xarxes socials, l’enigmàtic Mateu va llançar un desafiament a Manel Joan perquè donara la cara en la presentació del llibre a Cullera, però, arribat el moment, el cullerà no hi va acudir. De fet, en la coberta de la sisena edició figuren com a autors el mateix Mateu i Manel Joan. Els assistents només van poder escoltar i observar un encaputxat.

En el llibre es reflecteix l’univers escolar, en els àmbits de l’escola i l’institut. Detalla vivències tant de professors com d’alumnes. I parla de disciplina, assetjament, alumnes hostils, estudiants bons i professors trastocats. Aborda aquests temes amb tocs humorístics, sense aparcar cap qüestió polèmica, des de l’agonia i la mort del valencià, passant pels programes escolars d’adaptació i sense oblidar tampoc la política.