“Soc gai i del Partit Popular”. Així comença el regidor del Partit Popular de Moncada, Vicente Valverde, un comunicat publicat en el seu compte de Facebook en què denuncia el tracte que ha rebut de la regidora d’Igualtat del PSPV, Feliciana Bondia, en una comissió de serveis socials, on, segons conta ell, “em va amollar que no entenia com podia ser homosexual i pertànyer al Partit Popular”. Per la seua banda, la mateixa regidora i presidenta d’aquesta comissió assegura que “mai atacaré a ningú per la seua condició sexual” i afirma que la frase que va dir no és exactament com conta el regidor popular. “Li vaig dir que no entenia com algú de la seua condició sexual estava en un partit que havia votat en contra de la Llei LGTBI i contra la qual va recórrer al Tribunal Constitucional”.

Aquest enfrontament dialèctic es produeix després que el PP enviara una militant a realitzar unes jornades contra la violència de gènere i que, en una conversa col·loquial, la regidora li diguera que, amb aquests ideals, estava en un partit que no la representava. Aquesta conversa informal va ser denunciada per Vicente Valverde en la comissió, on va demanar a Bondia que no qüestionara mai més una persona del PP. “A la qual cosa jo vaig contestar: ara li ho dic a vosté, no sé quà fa un home de la seua condició sexual en un partit que ha votat en contra de la Llei LGTBI i contra la qual va recórrer al Constitucional. No entenc que això siga ni un insult ni que estiga fora de lloc. Ell només ha volgut buscar protagonisme a costa de mi”, assenyala Feliciana Bondia a Levante-EMV. Valverde, però, afirma que li va dir clarament “per ser homosexual”.

A l’espera de l’enregistrament de la comissió

Tant el PSPV com el PP s’escuden en l’enregistrament de la comissió per a defensar les seues versions. Comissions l’enregistrament de les quals s’ha de penjar en la pàgina web per a accés públic, encara que hui dia encara no hi apareix. “L’enregistrament demostrarà que les paraules que afirma el regidor del PP que va dir la nostra regidora no van ser exactament així, i després ja emprendrem les mesures necessàries”, afirmen des del Partit Socialista. “És més, Valverde també li va dir a Feliciana Bondia que no entenia com l’aguantaven en el seu partit. Això també pot ser un insult”, afigen.

No obstant això, Valverde recrimina el fet que “la mateixa regidora que s’encarrega de la comissió d’igualtat, és la que qüestiona en quin partit hauria de militar per la meua condició sexual”. Així mateix, en el seu comunicat en Facebook, adverteix que “estem passant de tindre armaris LGTBI, a tindre armaris LGTBI de dretes, gràcies al sectarisme i a l’assenyalament de l’esquerra. Dins del Partit Popular mai he sentit discriminació per ser gai, però sí que ho sent diàriament per part de l’esquerra. Superen ja el seu discurs i accepten que cada u és lliure de sentir i votar a qui li done la gana”.

Bondia, per la seua banda, lamenta que tot aquest assumpte “tape la gran tasca que estem fent des d’Igualtat, on, abans que hi arribàrem nosaltres, el govern del PP no estava fent absolutament res”.