No arriben bones notícies respecte a l’evolució de la pandèmia del coronavirus a la Safor. L’actualització de dades oferida hui per la Conselleria de Sanitat ha confirmat els pitjors presagis i el Departament de Salut de Gandia, que abasta totes les localitats de la comarca, ha passat a situar-se en risc extrem, és a dir, amb una incidència acumulada superior a 250 casos per cada 100.000 habitants. En concret, el territori està actualment en 330,25 i compta amb 585 casos actius.

Els contagis, lluny de contindre’s, semblen actualment desbocats i la situació s’ha estés a una majoria de localitats. A Gandia, la IA ja està en 259 casos per cada 100.000 habitants i 197 casos; Oliva també ha fet el salt a la pitjor situació, amb una incidència de 356 i 90 casos actius. Molt preocupant és la situació especialment a Tavernes de la Valldigna, amb 128 casos actius i una incidència disparada que és ja de 741.

Quasi la meitat dels municipis de la Safor ja estan en risc extrem. A més de Gandia, Oliva i Tavernes, les altres localitats que es troben en aquesta situació són Palma de Gandía, Ador, Beniarjó, Potries, la Font d’en Carròs, Oliva, Vilallonga, Bellreguard i Daimús. En la nova normalitat només queden Barx, Beniflà, Guardamar de la Safor, Alfauir, Almiserà, Castellonet de la Conquesta i Llocnou de Sant Jeroni.

La situació a l’hospital tampoc convida a l’optimisme, ja que en aquests moments ja hi ha 19 persones ingressades, de les quals 17 estan en planta i 2 estan sent ateses en l’UCI.