El senador de Compromís, Carles Mulet, ha traslladat, com a esmenes, les peticions del col·lectiu local de Paterna per a eliminar dels pressupostos generals de l’Estat (PGE) les dues partides per a l’ampliació del bypass de València a l’altura de Paterna i altres localitats com Godella, que també han expressat la seua preocupació pel projecte. Alternativament, la coalició proposa destinar aquests fons al soterrament de les dues línies de metro que travessen l’Horta Nord. Es tracta, segons el regidor paterner, Carles Martí, “de millorar el transport de proximitat enfront de la barbaritat d’ampliar de manera traumàtica el bypass a l’altura del nostre municipi, la qual cosa afectaria barris, col·legis, indústries i zones residencials com la Canyada, optant per un model caduc de transport. Per això, defensem el transport col·lectiu i l’eliminació de barreres arquitectòniques”.

Per al senador de Compromís, que ha visitat la zona afectada aquest matí, “sembla raonable l’aposta pel transport col·lectiu ecològic de proximitat enfront de la destrossa que pot suposar una duplicació d’aquesta carretera. Ens enfrontem a reptes molt complexos que no podem solucionar insistint en un model de transport que s’ha demostrat equivocat”, ha assenyalat Mulet.

El rebuig a l’ampliació del bypass a Paterna no és nou i acumula ja quasi dues dècades de conflicte amb les associacions del barri. Fins i tot ha tingut pronunciaments unànimes de la corporació municipal i el compromís del Govern d’evitar que la circumval·lació exterior discórrega per Paterna, raó per la qual ha sigut una “inesperada i negativa sorpresa” el retorn als comptes públics de dues inversions que tenen com a objectiu permetre fins a 16 carrils en el bypass, amb la qual cosa concentraria encara més trànsit.

Esmenes als PGE

La coalició valenciana presentarà unes 300 esmenes de tota mena als PGE. Un primer grup de les esmenes que no es van acceptar al Congrés; unes altres, dels municipis, sobre qüestions clau per a la coalició com és l’ampliació del port de València, l’aposta per la rodalia, el patrimoni històric, l’infrafinançament i la desinversió que patim, a més de l’escàs compliment dels comptes; i les demandes de socis d’altres territoris (CHA, UPL, Melilla…) formalitzades en forma d’esmenes que hauran de ser debatudes.