El fiscal delegat provincial de Seguretat Viària de València, Eduardo Olmedo, va exigir ahir, en un debat organitzat per Línea Directa, que els vehicles de mobilitat personal (VMP), els patinets, duguen matrícula, per a poder ser identificats; i que els titulars d’aquests hagen de subscriure una assegurança obligatòria per a fer front a possibles danys materials o humans. Així mateix, va demandar que els conductors reben la formació adequada en seguretat viària per a desplaçar-se per la ciutat amb més garanties. Quant a la legislació, Eduardo Olmedo va remarcar: “Està tot per fer”.

Respecte a les matrícules, aquest doctor en dret va afirmar que la identificació del VMP “és impossible en l’actualitat” en cas que hi haja qualsevol accident o contratemps. Per això, va reclamar “l’obligatorietat” que els patinets “porten matrícules”. També és necessari que disposen d’una assegurança “per a protegir la víctima, el conductor i, fins i tot, el vianant”. A més, va subratllar que la major part dels usuaris de VMP “no han rebut una mínima formació”.

Totes aquestes reflexions va llançar-les el jurista en la taula redona titulada “Cap a una micromobilitat urbana sostenible, segura i connectada a València: reptes de la ciutat en matèria de seguretat viària dels vehicles de mobilitat personal”, organitzada per Línea Directa Aseguradora, que acaba de llançar Vivaz Safe&Go, la primera assegurança de pagament per a usuaris de vehicles de mobilitat personal.

El fòrum va ser conduït per David Pérez, director general de Vivaz, Seguros de Salud y Movilidad de Línea Directa Aseguradora. Pérez va remarcar que els VMP “són una solució per a la descarbonització de les grans ciutats i per a millorar la qualitat de vida dels ciutadans”. En la trobada també van participar la directora general d’Obres Públiques, Transports i Mobilitat Sostenible de la Generalitat, Roser Obrer; i els regidors de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, i de Mobilitat Sostenible de València, Giuseppe Grezzi.

El regidor socialista Aarón Cano va advertir que la sinistralitat per patinets s’ha disparat a causa d’“una eclosió” en l’ús d’aquests sistemes de mobilitat. Cano va assenyalar que, entre 2017 i 2021, s’ha passat de 7 accidents amb patinets involucrats a València a 578, això significa que han augmentat el nombre de sinistres un 8.157 %. Només en 2021, han crescut els accidents per patinets un 40 %. El regidor va defensar que els conductors de patinets han de portar una assegurança de responsabilitat “que protegisca el conductor i la possible víctima”.

També cal avançar “en la identificació dels vehicles” per a fer passos “per la sanció” i “per la sostracció” que pateixen amb massa freqüència els propietaris de VMP.

El fiscal de seguretat viària demana que els patinets tinguen matrícules i assegurances

Per la seua banda, Roser Obrer va recalcar que cal donar alternatives al ciutadà “perquè es plantege vindre a treballar des de l’àrea metropolitana a la ciutat de València” en vehicles alternatius als motoritzats o al cotxe privat. En la mateixa línia que Olmedo i Cano, la directora general va assenyalar: “Necessitem que les persones que conduïsquen els VMP reben formació”. Per tant, va cridar a “avançar en la mobilitat sostenible i a no utilitzar el cotxe per a tot”.

Finalment, el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, va destacar que els VMP són una “gran oportunitat” per a evitar el vehicle motoritzat, encara que també es poden convertir “en un gran risc per a la mobilitat i l’accessibilitat universal”. El regidor de Compromís va dir no tindre “una idea formada” sobre si l’assegurança del patinet ha de ser obligatòria i va demanar esperar a la tramitació de la llei de seguretat viària, de rang estatal, per a abordar aquesta qüestió. No obstant això, va destacar que, en el seu moment, l’Ajuntament de València va aprovar en 2019 l’Ordenança de mobilitat i ja s’hi va anticipar amb qüestions com l’obligatorietat del casc per als qui condueixen patinets. En canvi, rebutja l’assegurança obligatòria per a la bicicleta: “On s’ha posat, s’ha generat una regressió de l’ús de la bicicleta i no ha generat aquest marc de més seguretat que es pretén buscar”, va matisar Grezzi.

La taula redona dirigida per David Pérez va reunir Roser Obrer, Aarón Cano, Giuseppe Grezzi i Eduardo Olmedo. Segons Línea Directa, en els últims tres anys, s’han registrat a tot Espanya uns 1.300 accidents amb víctimes amb VMP implicats, i almenys 16 morts.