La Biblioteca Pública de Xàbia homenatjarà l’escriptora Carmelina Sánchez-Cutillas, una de les grans figures de les lletres valencianes; escriptora, investigadora i intel·lectual que va ser designada com a Escriptora de l’Any 2020-2021 per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL).

Per a això, la vesprada del dijous 2 desembre, oferirà un recital musical titulat “Polsim de temps de rècords”, protagonitzat per l’actriu Marina Mulet i Gayà, que posarà veu als textos de Sánchez-Cutillas amb l’acompanyament de la guitarrista i cantant Sandra Monfort Oliver. L’espectacle serà a les 19.30 hores a la Casa de la Cultura, amb entrada gratuïta fins a completar l’aforament.

Les accions per a difondre la figura d’aquesta gran escriptora valenciana es completen amb l’exposició “Des de les fronteres del silenci”, que es podrà visitar entre el 3 i el 16 de desembre en la planta baixa de la biblioteca del centre històric. Comissariada per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i de caràcter itinerant, aquesta mostra reivindica aquesta escriptora singular, neta de l’historiador Francisco Martínez i Martínez (Altea).

Carmelina Sánchez-Cutillas va estudiar Filosofia i Lletres a la Universitat de València i va escriure sobre temes culturals, formant part de la generació de poetes valencians de postguerra. Alguns dels poemaris que va publicar van ser Un món rebel (1964), Conjugació en primera persona (1969), Els jeroglífics i la pedra de Rosetta (1976) i Llibre d’amic i amada (1980), encara que també va tindre incursions en la novel·la, on va obtindre el seu principal èxit amb Matèria de Bretanya, guanyadora del Premi Andròmina de Narrativa en 1975.