La Fiscalia Superior de la Comunitat Valenciana ha informat que no s’oposa a les restriccions, amb el passaport covid, que va sol·licitar la Generalitat i que resoldrà la Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia valencià, segons fonts d’aquest òrgan.

Per la seua banda, fonts del TSJCV han indicat a EFE que aquesta entitat es pronunciarà sobre aquesta qüestió la setmana que ve.

La Generalitat Valenciana ha demanat al TSJ de la Comunitat Valenciana l’aval per a aplicar el passaport covid en establiments d’hostaleria i restauració amb aforament superior a 50 persones, així com en locals d’oci, casinos i bingos amb servei de restauració, i les visites a hospitals i residències.

A més, s’exigirà per a esdeveniments, celebracions i festivals de música en què no es puga usar la mascareta en tot moment, segons va anunciar aquest dijous el president de la Generalitat, Ximo Puig.

Si el TSJCV ho autoritza, com així espera la Generalitat, ja que entén que és una mesura “proporcional, necessària i d’urgència”, la idea és que entre en vigor a finals de la setmana que ve, entorn del 3 de desembre, i que estiga vigent durant 30 dies, període durant el qual no està previst adoptar restriccions, llevat que la situació obligue a revisar les mesures vigents.