El primer dia amb sancions de la campanya de control de vehicles de mobilitat personal (VMP) va acabar ahir amb 61 sancions i 508 vehicles controlats. La majoria de les denúncies, 43 en concret, es va produir per la utilització d’auriculars, telèfons mòbils o la falta de casc. La Divisió de Seguretat Viària i la Unitat de Convivència i Seguretat (UCOS) també van imposar 12 denúncies per circular per damunt de la vorera, la qual cosa implica una sanció de 101 euros, i tres per circular per calçades on no hi ha un límit per a circular a 30 quilòmetres per hora, que també comporta una sanció de 101 euros.

“És fonamental que els usuaris de vehicles de mobilitat personal interioritzen el respecte i compliment de les normes de circulació i la informació, primer, i la sanció, després, són necessàries perquè aquells conductors que incomplien les normes bàsiques de circulació a la ciutat senten que s’ha acabat la sensació de falsa impunitat”, ha manifestat el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, que ha recordat la seua “preocupació per l’augment en el nombre d’accidents en els quals s’ha vist implicat un vehicle de mobilitat personal durant els últims anys”, ha afegit el regidor de l’Ajuntament de València.

La Policia Local de València va començar el dilluns 22 de novembre la campanya de control de vehicles de mobilitat personal, la primera setmana amb caràcter informatiu. Durant els cinc primers dies, va controlar un total de 880 vehicles de mobilitat personal i, encara que no es van imposar denúncies, la infracció que va registrar més incompliments va ser, igual que ahir, la utilització d’auriculars, telèfon mòbil o la falta de casc. En total, si s’hagueren imposat sancions des del primer dia de campanya, aquesta infracció acumularia 141 denúncies, seguida de la circulació per damunt de la vorera, amb 67, i, en tercer lloc, la circulació per calçades on no hi ha un límit per a circular a 30 quilòmetres, amb 43 denúncies.

El segon dia de campanya, dimarts passat, 23 de novembre, és el dia que acumula fins al moment més infraccions detectades per la Policia Local de València, 98 en concret. La campanya s’està duent a terme actualment en tots els districtes i barris de la ciutat amb radars i proves d’alcohol i drogues. També s’està controlant la circulació de VMP per damunt de les voreres, així com la utilització de cascos o la circulació amb més ocupants que places autoritzades.