Quatre membres d’una mateixa família que estaven sense vacunar romanen ingressats per covid-19 en la unitat de cures intensives (UCI) de l’Hospital Severo Ochoa de Leganés, segons han informat fonts del centre hospitalari.

L’hospital madrileny té també un cinqué membre de la família ingressat, l’àvia, que es troba en planta, ja que era l’única que havia rebut les dosis de la vacuna contra la covid-19. El Severo Ochoa està valorant si ha de passar també a la unitat de crítics o romandre en planta.

De moment, els quatre familiars que romanen en l’UCI es troben sedats i intubats, a causa de la gravetat de la infecció. L’hospital ha alertat de la proliferació dels contagis per coronavirus, sobretot en entorns familiars.

Segons les dades, a la Comunitat de Madrid, el 57,3 % dels contagiats i el 50,7 % dels hospitalitzats, des que va començar la cinquena onada a mitjan juny, no estava vacunat contra la covid-19.

En l’última setmana, s’han comptabilitzat 23 brots en l’àmbit social, amb 94 casos associats: 12 reunions o celebracions en domicilis privats; set brots relacionats amb activitats en establiments hotelers o de restauració; i quatre, amb viatges fora de la regió.