La jutgessa de Mislata ha suspés, per motius de seguretat i ordre públic, el desnonament programat per a aquest matí de Clemencia, una dona amb un 33 % de discapacitat i que viu amb el seu marit, els seus fills i nets en un habitatge del municipi. La pressió de la PAH, que es va atrinxerar en el pati de l’edifici del carrer Camí Vell de Xirivella, i la presència dels mitjans de comunicació van desencadenar en la suspensió de l’alçament, de moment, ja que les funcionàries del jutjat van comunicar l’ajornament sense data però també van advertir que rebran una notificació amb una altra ordre de desallotjament.

Segons explicaven des de la PAH , la família de Clemencia tenia una sentència del jutjat que li reconeixia el dret a romandre en el seu habitatge fins a l’any 2024, en aplicació de la modificació de la Llei 1/2013, per la qual s’adopten determinades mesures urgents en l’àmbit econòmic i per a la protecció de la salut pública. També un informe dels Serveis Socials de Mislata, que confirmaven la situació de vulnerabilitat de Clemencia. Però un recurs de Gramina Homes, el fons que s’ha quedat amb l’immoble, va fer que la jutgessa dictaminara a favor de la mercantil i dictara l’ordre de desnonament.

La PAH, en un últim intent, va presentar el passat 24 de novembre un escrit (a títol particular de Clemencia, sense advocat ni procurador) alertant de l’incompliment de la normativa actual, que impedeix els desnonaments de famílies vulnerables sense alternativa residencial, almenys fins al 28 de febrer, sense excloure l’exigència de major vinculació dels mateixos afectats.

Cordó policial a l’entrada de l’edifici

Després de més de tres hores de mobilització de la PAH i una hora de negociació de les parts, se signava la suspensió del desnonament. Durant el procés es va arribar a congregar, davant de l’habitatge, fins a una trentena d’efectius entre Policia Local i Nacional, inclosa la Unitat de Prevenció i Reacció, circumstància que va generar certs moments de tensió i la sacsada d’algun membre de la plataforma.