CaixaBank instal·larà un total de 135 caixers automàtics en municipis en risc d’exclusió financera a la Comunitat Valenciana després d’adjudicar-se la iniciativa de la Generalitat Valenciana per a afavorir la inclusió financera en municipis i nuclis de població de la regió que no disposen de serveis financers bàsics.

El primer caixer automàtic s’ha posat en funcionament aquest dijous a la localitat castellonenca de Vallibona, a la comarca dels Ports.

A més, abans de finalitzar l’any, es preveu que estiga operativa una altra dotzena de caixers que s’instal·laran a les comarques més despoblades de València i Alacant, amb l’objectiu que, l’abril de 2022, els 135 caixers automàtics estiguen en funcionament.

Dels municipis o pedanies on s’instal·laran els caixers, 58 corresponen a la província de València, 53 es col·locaran a Castelló i 24 a Alacant. Cap d’aquests municipis disposa fins al moment de serveis bancaris bàsics, la qual cosa obliga els seus habitants a desplaçar-se a altres localitats.

Les dues oficines mòbils que CaixaBank té a les províncies de Castelló i València recorren 9.000 quilòmetres al mes. Aquest servei dona la possibilitat de retirar efectiu, fer ingressos o pagar rebuts i impostos en aquestes localitats que estan en risc d’exclusió financera.

A la província de Castelló, l’oficina mòbil de CaixaBank atén un total de 36 poblacions, en les quals viuen més de 22.000 persones, segons l’Institut Nacional d’Estadística, i recorre una mitjana mensual de 5.000 quilòmetres. A la província de València, dona cobertura a 35 localitats, en les quals resideixen quasi 50.000 habitants, gràcies a un recorregut de 4.000 quilòmetres.

Els municipis en els quals s’instal·laran caixers nous

A més de Vallibona, a la província de Castelló, la mesura beneficiarà les poblacions d’Aín, Alcudia de Veo, Ares del Maestrat, Castellfort, Xiva de Morella (Morella), Eslida, Herbers, la Jana, la Mata, Olocau del Rey, Palanques, Portell de Morella, la Serratella, San Rafael del Río, Tírig, Todolella, Vilar de Canes, la Venta de Sant Antoni (Cabanes), Villores, Zorita del Maestrazgo, Algimia de Almonacid, Almedíjar, Arañuel, Argelita, Ayódar, Bejís, Benafer, Castellnovo, Caudiel, Chóvar, Cirat, Cortes de Arenoso, San Vicente de Piedrahita (Cortes de Arenoso), Espadilla, Fanzara, Fuentes de Ayódar, Geldo, Ludiente, Matet, Montán, Pina de Moltalgrao, Puebla de Arenoso, Sot de Ferrer, Teresa, Toga, Torás, el Toro, Torrechiva, Vall de Almonacid, Villanueva de Viver i Zucaina.

A la província de València, els caixers s’instal·laran en els municipis d’Albalat dels Tarongers, Alfara de la Baronia, Algar de Palancia, Algímia d’Alfara, Gátova, Petrés, Quart de les Valls, Torres Torres, les Cases de Bàrcena (València), Benifaraig (València), Borbotó (València), el Poblenou (València), Almoines, Benicolet, Benirredrà, Bufali, Carrícola, Guadasséquies, Guardamar de la Safor, Llocnou de Sant Jeroni, Montitxelvo, Palmera, Palomar, Pinet, el Real de Gandia, Salem, Benagéber, Beneixida, Benicull de Xúquer, Benimuslem, Calles, Castielfabib, Cerdà, Chera, Chulilla, Cortes de Pallás, Jalance, Cotes, Dos Aguas, Estubeny, Gestalgar, Granja de la Costera, Llaurí, Llocnou d’en Fenollet, Millares, Rotglà i Corbera, Sant Joanet, Sellent, Senyera, Sot de Chera, Teresa de Cofrentes, Torrebaja, Vallés, Zarra, el Mareny de Barraquetes (Sueca), el Saler (València) i el Perellonet (València).

A la província d’Alacant, les localitats que disposaran de caixers automàtics són Almudaina, Alqueria d’Asnar, l’Atzúbia, Beniardá, Benigembla, Benimeli, Daya Vieja, Fageca, Famorca, Llíber, Setla de Nunyes (Muro de Alcoy), Benàmer (Muro de Alcoy), Quatretondeta, Ràfol d’Almúnia, Sagra, Sanet y Negrals, Vall d’Alcalà, Vall de Laguar, El Realengo (Crevillent), San Felipe Neri (Crevillent), El Mundamiento (Orihuela), La Matanza (Orihuela), El Escorratel (Orihuela) i Barbarroja (Orihuela).