El Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes han donat llum verda a la vacunació contra el coronavirus de xiquets d’entre 5 i 12 anys. L’únic grup d’edat que encara no ha sigut immunitzat contra el coronavirus començarà a rebre les vacunes en breu. Sanitat ha confirmat que Ministeri i comunitats han acordat començar amb les primeres vacunacions la setmana que ve, el dia 15 de desembre.

Seran les comunitats autònomes les que duran el control de tot el procés de vacunació quan les primeres vacunes pediàtriques arriben a Espanya. Europa ja ho té tot preparat des que l’Agència Europa de Medicaments va autoritzar la vacuna pediàtrica de Pfizer per a immunitzar els menors de 12 anys.

Sanitat ho té tot a punt per a accelerar el repartiment dels vials pediàtrics quan arribe el primer enviament d’aquestes vacunes al país. Serà la setmana que ve. Europa ha confirmat que la primera remesa de la vacuna pediàtrica arribarà el 13 de desembre. Serà aleshores quan el Ministeri repartirà les vacunes entre les comunitats autònomes i seran aquestes les que començaran el procés de citació i administració de la dosi. La intenció de Sanitat és que les primeres vacunes puguen començar a administrar-se el dimecres 15 de desembre.