Els xiquets valencians de 5 a 11 anys es vacunaran contra la covid en els col·legis. Així ho acaba d’anunciar la consellera de Sanitat, Ana Barceló, que ha concretat que la campanya d’immunització infantil començarà dimecres que ve, 15 de desembre.

La Conselleria rebrà dilluns que ve, 13 de desembre, les primeres 150.000 dosis pediàtriques de la vacuna de Pfizer de les 330.000 que faran falta. En aquesta línia, Barceló ha assenyalat que la immunització es durà a terme en els centres educatius, de matí, en horari lectiu. Igual que s’ha fet amb els majors i les terceres dosis, hi haurà un ordre de priorització: les primeres dosis es posaran en els col·legis d’educació especial i als menors immunodeprimits.

Posteriorment, s’hi aplicarà un ordre d’edat, com s’ha fet amb la població general, i seran vacunats els menors d’11, 10 i 9 anys. Després es continuarà descendint en grups d’edat fins a completar la vacunació de la totalitat dels 330.000 xiquets i xiquetes de 5 a 11 anys de la Comunitat Valenciana.