Els primers resultats de l’autòpsia practicada al cadàver de Marcos Durá, el jove de Benaguasil de 31 anys que va ser trobat mort a Formigal dimecres passat, han confirmat que el valencià va morir per hipotèrmia. El seu cadàver va ser localitzat pels equips de cerca de la Guàrdia Civil sota un mantell de neu, sense signes externs de violència, no gaire lluny del pub en què va estar aquella nit prenent unes copes amb un grup de xics que havia conegut durant la seua escapada al Pirineu aragonés.

Pel que sembla, i després que l’autòpsia haja descartat qualsevol indici de violència, el jove s’hauria desorientat després d’eixir del local de matinada a causa del fort temporal. Sense jaqueta, que s’havia deixat en el pub, aquest veí de Benaguasil es va veure sorprés pel torb i hauria mort de fred, com així han determinat els forenses.

Els familiars de Marcos van destacar ahir la gran tasca de la Guàrdia Civil, “especialment del capità Emilio, la tinenta Claudia i la sergenta Silvia”, van indicar a aquest periòdic, així com l’ajuda que els ha brindat en tot moment l’alcalde de la localitat, Jesús Gericó. Van agrair, a més, la col·laboració de l’Hotel Nieve Sol de Formigal, en el qual estava allotjat el mort, i que s’ha fet càrrec de totes les despeses dels familiars desplaçats fins allí i de tots els amics que es van oferir a participar en la cerca de Marcos.