La regidora de Llicències d’Activitat de l’Ajuntament de València, Lucía Beamud, ha anunciat que ha signat hui mateix l’autorització per a la realització de la segona fase de les obres del complex València Arena. Es tracta de la segona, d’un total de tres fases. Aquesta fase correspon als permisos de l’estructura aèria, coberta i envolupant tèrmica i acústica, instal·lacions cobertes i forjat provisional per al pas de bombers de l’aparcament annex al subsol. La futura tercera fase correspondrà ja a la llicència d’obertura del recinte i culminarà els treballs de construcció d’un pavelló multifuncional i aparcament en subsol, segons el projecte.

La regidora Lucía Beamud ha volgut fer valdre el treball dels tècnics municipals, “als quals cal agrair que, davant d’un projecte de tanta importància i tan complex, estiguen responent de manera àgil i ràpida i concedint els permisos de manera diligent, alhora que s’asseguren que tot compleix amb les normatives tècniques corresponents”. El Servei de Llicències d’Activitat està mantenint reunions setmanals amb els responsables tècnics del València Arena i estan treballant colze a colze amb ells per a orientar-los i facilitar-los la tasca, “la qual cosa està permetent que l’expedient estiga avançant ràpidament i dins dels terminis que corresponen”.

17

Les obres del Casal Espanya Arena de València Moisés Domínguez / Fotos de Miguel Ángel Montesinos

“Des del Govern de Joan Ribó impulsem i facilitem el desenvolupament de projectes d’importància per a la nostra ciutat, donem cabuda a les inversions que generaran un benefici per a València i llancem un missatge positiu en el qual, si es compleixen els requeriments i les normes que hi ha establides, qualsevol iniciativa d’aquestes característiques és benvinguda”, ha dit Lucia Beamud, que ha recordat que el València Arena “dotarà la ciutat d’un recinte multiusos que posicionarà la ciutat com a referent mundial per a acollir actes esportius, culturals i d’entreteniment de primer nivell nacional i internacional”.

Cal recordar que els promotors del València Arena pagaran un cànon a favor de la corporació municipal de 200.000 euros anuals actualitzables. Així mateix, una vegada finalitzat el període de 50 anys de la concessió, “el recinte revertirà a favor del municipi sense cap cost per a la ciutat”, ha afegit la regidora.