La jugadora de bàsquet Laia Palau rebrà la Gran Creu de la Reial Ordre del Mèrit Esportiu, després que el Consell de Ministres, a proposta del ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, aprovara aquest dimarts el reial decret pel qual s'acorda concedir a l'esportista la major condecoració de l'Estat en matèria esportiva.

Així, la base, que el mes de novembre passat va anunciar la seua retirada de la selecció espanyola, se suma al selecte grup d'esportistes que ostenten aquesta distinció, entre els quals figuren Rafa Nadal, Arantxa Sánchez Vicario, Xavi, David Cal o, el més recent, Pau Gasol.

Nascuda a Barcelona en 1979 i actualment en les files de l'UNI Girona, Palau acumula un palmarés en el qual, entre altres, destaquen tres medalles d'or, una de plata i quatre de bronze en el Campionat Europeu de Bàsquet Femení; una plata i dos bronzes en el Mundial, i una plata en els Jocs Olímpics de Rio de 2016.

Palau, internacional absoluta des de 2002 i capitana de la selecció femenina de bàsquet des de 2014, és l'esportista espanyola que més vegades ha vestit l'elàstica del conjunt nacional -un total de 314 partits- i també la que més vegades ha pujat a un podi de bàsquet. En l'àmbit de clubs ha jugat en el CBF Universitat de Barcelona, Bourges Basket, Ros Casares València, CCC Polkowice, ZVVZ USK Praga i en l'UNI Girona.

Per tots aquests mèrits, Laia Palau és considerada la millor jugadora espanyola de bàsquet i la gran capitana de la selecció.