La Federació de Moros i Cristians de Torrent ha decidit ajornar la tradicional celebració del Mig Any, a causa del repunt de contagis. La festa, fixada el 29 de gener, es trasllada al pròxim 26 de març.

En un comunicat, el president de l’FMCT, Xavier Santamaría, exposa que “exercint de nou el sentit de la responsabilitat, ens veiem abocats a ajornar el nostre Mig Any”. El dirigent fester revela que la nova data ha sigut consensuada amb el regidor de Festes, Pascual Martínez. En aquest sentit, assegura que compten amb el suport, per al 26 de març, tant de la Junta Local Fallera com de la Junta de Germandats de Setmana Santa.

“Sé de sobres que enguany tindrem festes. Simplement cal esperar un temps fins que remeta la sisena onada i es normalitze la situació. Més prompte que tard tornarem a gaudir de la nostra festa amb tota l’esplendor”, afirma Santamaría.

Moncada ajorna la benedicció de Sant Antoni

D’altra banda, els clavaris de Sant Antoni de Moncada han ajornat la benedicció d’animals prevista el dia 30 de gener. Els festers han volgut esperar que descendisca la incidència del virus registrada en les últimes setmanes. El clavariat buscarà una altra data en el calendari per a la tradicional celebració.