La Conselleria d’Educació activarà al setembre, de cara al curs 2022-2023, uns 200 cicles formatius nous, de grau bàsic, mitjà i superior, de Formació Professional (FP), així com certificats de professionalitat.

Les famílies professionals “més significatives” seran les relacionades amb la digitalització i la indústria, a més del sector d’atenció i cura de persones.

Així ho ha avançat a Europa Press el secretari autonòmic d’Educació, Miguel Soler, que ha subratllat el creixement que l’FP està experimentant en el territori valencià i ha destacat que seguirà en expansió els pròxims anys, amb fons europeus específics per a incrementar-ne l’oferta.

Soler detalla que, dins de les propostes dels consells territorials d’FP que ha constituït la Comunitat Valenciana, es posaran en marxa cicles específics “com, per exemple, alguns relacionats amb indústries alimentàries en comarques de l’interior o imatge i so vinculats a videojocs”.

A més, en l’àmbit sanitari, ha recordat que l’any que ve s’impartiran cursos d’especialització i cicles formatius nous, entre els quals hi ha els de riscos professionals, mobilitat segura o serveis de gerontologia. També continuarà l’oferta coordinada amb sectors professionals específics d’edificació i de vehicle elèctric.

El representant de la Conselleria d’Educació s’ha referit així als graus a l’aeroport de Castelló, on s’ha iniciat la Formació Professional d’aeronàutica amb el grau mitjà de Muntatge d’Estructures i Instal·lació de Sistemes Aeronàutics. Així mateix, es treballa perquè, a partir del curs que ve, s’hi puguen impartir altres graus superiors.

El cicle nou consta de 2.000 hores de formació repartides en dos cursos. Aquest curs 2021-2022 ofereix 30 places de primer, i el curs següent, el 2022-2023, s’implantarà el segon curs, que permetrà graduar-se en aquesta primera promoció.

Aquest cicle formarà personal tècnic en muntatge d’estructures i instal·lació de sistemes aeronàutics que podrà treballar en empreses dedicades al muntatge, el manteniment, el segellament, la pintada i la instal·lació de sistemes i d’equips d’aeronaus de passatgers, de transport i militars, avions de vol sense motor, avions lleugers i aeronaus d’ala rotativa.

A més, a iniciativa valenciana, s’ha presentat un esborrany de grau mitjà en Tècnic de Seguretat que, entre altres coses, permetria que els futurs aspirants a engrossir les plantilles de policia local reben “una formació específica en matèria de seguretat prèvia a les respectives oposicions municipals”.