L'explosió del volcà de Tonga, que fins al moment ha deixat dos morts, segons han detallat les autoritats neozelandeses, s'ha deixat sentir en mig món, inclosa la Comunitat Valenciana, on va provocar un canvi en la pressió atmosfèrica i en el nivell de la mar.

L'ona expansiva, que va recórrer el planeta a més de 1.000 quilòmetres per hora, va causar també una ona de pressió que va quedar reflectida a les platges valencianes. Gràcies a una càmera fixa instal·lada a la platja de Los Locos, a Torrevieja, s'ha descobert que l'erupció del volcà submarí es va notar també al Mediterrani, on va ocasionar un suau onatge en un moment en el qual la mar estava en calma. 

Así se vio desde el espacio la erupción del volcán Tonga

Així es va veure des de l'espai l'erupció del volcà Tonga EFE

En el vídeo s'aprecia com, després que la terra tremolara a causa de la força de l'explosió, l'enorme vibració que va provocar l'erupció va recórrer tota l'escorça terrestre fins a arribar a la mar Mediterrània, on el violent moviment sísmic es va convertir en un suau onatge en una mar en calma que, de sobte, va reflectir aquest moviment. És com si algú, de sobte, haguera llançat una pedra a un estany. 

Canvis per l'explosió del volcà de Tonga

L'ona de pressió registrada per les càmeres en el vídeo pres a la platja de Los Locos, a Torrevieja, està associada, en principi, als canvis de pressió causats per l'explosió del volcà de Tonga.

També es van apreciar canvis per l'erupció del volcà a la Ribera, i fins i tot va provocar un mini tsunami a Balears.