L’Ajuntament de Moncada ha decretat tres dies de dol oficial per l’incendi que s’ha produït en la residència de la tercera edat en el qual han mort sis persones i deu més han resultat ferides, tres d’elles de gravetat.

A més, ha guardat un minut de silenci a les 12.00 hores a la porta del consistori, on les banderes onejaran a mitja asta fins divendres, segons un comunicat oficial.

En el document, l’alcaldessa transmet el seu condol i tota la solidaritat de la ciutat de Moncada a les famílies i persones acostades de les víctimes.

Al menos seis muertos en el incendio de una residencia de ancianos en Moncada

Almenys sis morts en l’incendi d’una residència d’ancians a Moncada F. Bustamante

Incendi en la residència d’ancians

L’incendi es va produir a última hora d’ahir dimarts en la residència d’ancians, al carrer Major del municipi valencià, i va obligar al desallotjament de 70 residents de manera preventiva.

Fins al lloc es van mobilitzar dotacions del Consorci de Bombers, dos SAMU i dues unitats de Suport Vital Bàsic (SVB), segons les fonts, que han indicat que el foc va ser controlat cap a la 1.20 h. de la matinada.

33

Almenys sis morts en l’incendi d’una residència d’ancians a Moncada Fotos | Fernando Bustamante

En l’incendi de la residència de Moncada van resultar ferides onze persones per intoxicació de fum, tres d’elles de gravetat, que van ser traslladades a diferents centres hospitalaris. Una d’elles va morir a l’hospital.

Segons fonts del Consorci de Bombers, fins al lloc es van desplaçar sis dotacions de bombers, encara que, quan van arribar a la residència, l’incendi ja estava totalment desenvolupat i afectava una ala de l’edifici.

Els bombers van rescatar de l’interior de les instal·lacions uns vint-i-cinc residents, una part dels quals van haver de ser atesos per mitjans sanitaris.

Amb la col·laboració de Guàrdia Civil, Policia Local, Protecció Civil i el mateix personal de la residència, van ser desallotjats la resta de residents, unes 70 persones.