Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Més de 6.400 valencians han demanat la baixa per covid per Internet

Les farmàcies han notificat 7.299 positius en coronavirus en les seues oficines

Cómo pedir la baja laboral si has dado positivo en covid paso a paso

Com demanar la baixa laboral si has donat positiu en coronavirus, pas a pas

Para ver este vídeo suscríbete a Levante-EMV o inicia sesión si ya eres suscriptor.

Com demanar la baixa laboral si has donat positiu en coronavirus, pas a pas S.A.

Quasi 6.500 baixes. Aquest el balanç dels primers dies de funcionament del sistema que ha posat en marxa la Conselleria de Sanitat per a sol·licitar la baixa laboral per coronavirus en una pàgina web. La Conselleria de Sanitat acaba d’anunciar que s’han sol·licitat un total de 6.487 de baixes mitjançant aquesta gestió telemàtica.

Fa exactament una setmana que la Conselleria de Sanitat va habilitar una pàgina web específica per a sol·licitar la baixa directament en l’INSS sense necessitat de desplaçar-se al centre de salut. L’objectiu de Sanitat era facilitar els tràmits i agilitar tot el procés. De fet, les baixes tenen una duració de 7 dies i, juntament amb la baixa, es lliura també automàticament l’alta, sempre que el pacient no presente símptomes ni complicacions.

En aquest sentit, la Conselleria recorda que la posada en marxa del conveni amb les farmàcies també està ajudant en l’alleujament de la pressió assistencial en els centres de salut. En total s’hi han adherit 714 farmàcies, que poden notificar directament els positius per coronavirus detectats mitjançant un test d’antígens realitzat en les seues oficines. Per províncies, s’hi han adherit 150 farmàcies a Castelló, 377 de València i 187 d’Alacant.

En concret, la col·laboració amb les oficines de farmàcia se centra a poder registrar els casos positius detectats a partir dels tests d’antígens realitzats de manera presencial. Des que es va posar en marxa aquesta mesura, s’han notificat un total de 7.299 casos positius a la Xarxa de Vigilància Epidemiològica (REDMIVA) de la Conselleria de Sanitat. Segons dades del Molt Il·lustre Col·legi de Farmacèutics de València (Micof), només en les farmàcies de la província s’han registrat 5.062 positius dels 7.299 totals notificats aquesta setmana. En total, en les farmàcies de la província de València s’han realitzat un total de 8.670 tests, per la qual cosa la taxa de positivitat és d’un 59 %.

Compartir el artículo

stats