Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Fa dos anys que la passarel·la que uneix la platja amb l'horta de Vera està precintada

L'estructura sobre les vies del tren està tancada des de la borrasca «Gloria» i el seu mal estat de conservació recomana construir-ne una de nova

La passarel·la que uneix els dos barris es troba en un estat deplorable. | FERNANDO BUSTAMANTE

«Aïllament inhumà». Així defineix l'Associació de Veïns i Llauradors de Vera la situació en la qual viuen des de fa dos anys després que el temporal Gloria destrossara la passarel·la que comunica la zona d'horta amb la Malva-rosa (i viceversa), i que roman precintada des de llavors. Tant és així que, ara que fa dos anys d'aquella destrossa, l'associació ha presentat a l'Ajuntament una reclamació perquè se'n duga a terme la restauració. 

L'accés està tallat per la Policia Local. | F.BUSTAMANTE

L'informe tècnic és l'única cosa que s'ha avançat fins ara, i aquest evidencia el mal estat de l'estructura, que té ja 30 anys d'ús, incloent-hi corrosió i soldadures de mala qualitat. Tres dècades de pegats, més enllà del fet que ni tan sols està habilitada per a persones amb mobilitat reduïda (com succeeix, per exemple, amb la seua germana bessona al carrer Amparo Iturbi). Per tot això, l'alternativa no és reparar-la, sinó generar una nova estructura. La passarel·la està tancada, la qual cosa no és obstacle perquè hi haja persones que boten el precinte i la travessen, totalment desprotegides, amb el risc de caure a les vies. Aquesta passarel·la és el pas de vianants que es va instal·lar quan va desaparéixer el pas a nivell del camí de Vera a causa de les obres de soterrament de les vies del tren a Serradora. 

El president de l'associació de Vera, José Mor, signant de l'escrit, recorda que ja la caiguda de la passarel·la va ser a causa, «en part, de la deterioració per falta de manteniment des de fa anys». Les baranes es van retirar i fins hui continuen sense reposar-se. Per tant, per a passar d'un barri a un altre ha de fer-se un rodeig de quasi un quilòmetre, fins a arribar al primer accés disponible, al carrer Agustín Alemán, un trajecte «amb camins sense voreres i escàs voral». Es queixen, a més, del fet que l'aïllament s'agreuja per l'absència d'autobús públic i que tot això redunda, en definitiva, a «perjudicar la zona de l’horta, els seus llauradors i veïns», a més de «les persones de la Patacona o la Malva-rosa que venen ací o treballen en aquesta zona de l'horta».

Compartir el artículo

stats