Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Immatriculació

L’Església admet que un miler d’immobles no són seus, dels quals una desena estan a la Comunitat

La Conferència Episcopal assenyala que una part de les més de 34.000 propietats que van registrar entre 1998 i 2015 amb una llei del PP no els correspon i que va haver-hi “errors de registre”

Imatge d’arxiu del conjunt de la catedral i la basílica de la Mare de Déu

L’Església ha admés que un miler d’immobles que van immatricular (van inscriure per primera vegada) entre 1998 i 2015, després de la modificació de la llei hipotecària que va promulgar el Govern d’Aznar, no són seus i que es deu a “errors de registre” i en el procediment. Concretament, la Conferència Episcopal ha detallat que aproximadament un miler de propietats “pertanyen a un tercer o no els consta la titularitat dels quals”. Una desena d’aquestes propietats es troben a la Comunitat Valenciana.

Aquesta informació s’ha fet pública aquest matí després de la reunió mantinguda entre el president del Govern, Pedro Sánchez, i el president de la Conferència Episcopal, el cardenal Juan José Omella, en la qual s’ha arribat a un acord sobre les immatriculacions de béns per part de l’Església, que admet que hi ha un miler d’aquests béns la titularitat dels quals no els correspon per “errors”.

Sánchez i Omella en la reunió, ahir Levante-EMV

El Govern va remetre al Congrés una llista de béns immatriculats (registrats per primera vegada) per l’Església catòlica entre els anys 1998 i 2015 i la Conferència Episcopal ha fet, segons totes dues parts, un estudi “exhaustiu” amb consultes a les diferents diòcesis. S’han catalogat els béns, s’han dividit per diòcesis i s’han verificat els processos d’immatriculació de cada un dels béns. D’aquest estudi s’ha conclòs que hi ha un conjunt de béns que considera que pertanyen a un tercer o que la titularitat dels quals no els consta.

La previsió, a partir d’ara, és que el Govern pose en coneixement de les entitats locals i dels registres aquesta informació i que, d’aquesta manera, es puguen iniciar els processos de regularització que corresponguen, si és el cas. L’Església, davant d’aquesta conjuntura, ha manifestat el seu compromís de col·laboració a fi de facilitar els processos.

Més de 900 immobles a la Comunitat Valenciana de 1998 a 2015

Concretament, segons s’extrau de l’estudi elaborat per la Conferència Episcopal, a la Comunitat Valenciana es van immatricular, entre 1998 i 2015, 907 immobles del total de 34.976 a tot Espanya. Quatre eren de comunitats religioses o altres entitats, dos estaven duplicats i en el registre de set faltaven dades per identificar. Un total de 20 propietats es van adquirir en un altre període diferent del de 1998-2015, en un dels casos hi havia un error i en dos l’immoble pertanyia a altres titulars. Finalment, 29 immobles pertanyien a altres títols per adquisició.

Compartir el artículo

stats